Foredrag og presentasjoner kan bygge karrieren din

Du får en telefon fra sjefen din som gjerne vil at du skal gjøre en presentasjon for kollegaene dine, fordi du har gjort en virkelig god jobb i år. Men du har ingen erfaring med dette..

Public Speaking ConfidenceDu får muligheter til å tjene ekstra penger på en måte som har fungert veldig godt for mange. Det eneste er at du må ut å holde presentasjoner, og du føler deg ikke særlig komfortabel med det..

Selv om mange av oss begynner å kaldsvette bare med tanken, så kan foredrag og presentasjoner være en spennende opplevelse. Det er også en fin måte å styrke omdømmet ditt og merkevaren din på. Hvis du er kunnskapsrik og brenner for et spesielt tema, vil ingen vil få vite om det med mindre du synliggjør kunnskapen din. Ved å holde presentasjoner og foredrag om emner innenfor et område du er ekspert på, kan du plassere deg selv som en autoritet innenfor din bransje.

Før jeg startet for meg selv for 27 år siden, hadde jeg en vanlig jobb, som ga meg lønn og hjalp til i økonomien da min mann gikk på høyskolen. Jobben var grei, men utenom hyggelige kollegaer, var det ikke akkurat noen jobb som ga meg så mye motivasjon. Personlig har jeg alltid hatt behov for å holde på med noe som engasjerer meg, det gir så mye mer energi, og jeg merket at noe av inspirasjonen manglet i hverdagen. Så ville tilfeldighetene (eller helst skjebnen?) det slik at jeg deltok på et møte med salgskonsulenter. Jeg ble virkelig inspirert og nysgjerrig på det de drev med, og ikke lenge etterpå fikk de overtalt meg til å starte som konsulent, og så var jeg i gang…

Jeg måtte bare “hoppe ut i det”, var helt uerfaren i å stå foran folk og presentere noe. Foran min første presentasjon, var jeg skikkelig nervøs og redd for å “flause meg ut” eller glemme noe viktig, og selvtilliten var ikke på topp akkurat. Samtidig hadde jeg en indre følelse av at dette var noe jeg kunne få til, og var inspirert, spent og virkelig engasjert! Jeg hadde forberedt meg godt, og på en eller annen måte klarte jeg å komme igjennom presentasjonen. Tilbakemeldingene etterpå, og påfølgende salg av produktene, ga meg ny selvtillit og mer mot. Jeg forsto raskt at skulle jeg synliggjøre og få ut budskapet mitt, få flere kunder og nå målene mine, så måtte jeg ut å holde foredrag og presentasjoner blant folk.

Å holde foredrag eller presentasjoner, er den aller beste måten for systematisk å få flere kunder, spre budskapet ditt og tjene mer penger i virksomheten eller karrieren din.

Så hvordan har det gått seg til at det å holde foredrag og presentasjoner har endret seg fra noe som var veldig utfordrende og skremmende, til å være noe som virkelig gir meg energi og ny inspirasjon? Til å være engasjert når jeg står foran folk, arrangere konferanser, å være så heldig å være etterspurt til å holde kurs og foredrag, og inspirere andre til å bruke sitt potensiale?

Speaking ConfidenceDet viktigste er Å KOMME I GANG å gjøre det, så kommer tingene etterhvert! Som Susan Jeffers sier i boken med samme navn; “Feel the fear and do it anyway”.

Så la oss se på noen av fordelene med det å holde foredrag eller presentasjoner:

• Når du holder foredrag eller presentasjoner vil publikum umiddelbart oppfatte deg som eksperten, og bidrar til at du etablerer din troverdighet
• Du når flere enn en person, og øker sjansene dine for at flere blir interessert i det du har å tilby
• Du får mer tillit. Etter hvert som presentasjonsferdighetene dine øker, blir selvbildet ditt og selvtilliten styrket
• Forsking viser når det gjelder salg, er et foredrag eller en presentasjon som demonstrerer hvilke tjenester du tilbyr, 50 % mer effektivt enn det mest glødende vitnesbyrd
• Når du holder foredrag eller presenterer, kommer publikum til deg istedenfor at du må finne dem

“Å holde foredrag for grupper er en mye mer effektiv bruk av tiden din fremfor å snakke med en person i gangen.”

Så hvis du er i startfasen av virksomheten eller karrieren din, er det en perfekt anledning til å starte med presentasjoner og foredrag for å:
* Trene på å markedsføre og formidle budskapet ditt
* Bli trygg på og utvikle din tilstedeværelse og kommunikasjonsstil
* Få erfaring med å tilby tjenestene dine fra scenen og foran små grupper
* Å bygge kontaktflaten din og mailinglisten din (Med de riktige strategiene, kan du regelmessig legge til 80 % av deltagerne til mailinglisten din)

Hvis du er er opptatt å få fremdrift i virksomheten, er det den perfekte anledningen i å bruke foredrag til å:
* Bli invitert til å holde workshops, foredrag og presentasjoner på konferanser, i foreninger og organisasjoner
* Få flere oppdrag med dine ideelle kunder, og muligheter til å selge inn dine programmer som kan hjelpe disse videre
* Utvikle din karisma og innvirkningen du har på andre
* Du øker din synlighet online og offline

Det er heldigvis ikke lenger så utfordrende å holde foredrag. Det skyldes at jeg har funnet motet til å si ja, og jobbet med meg selv og min personlige utvikling nok til å komme der jeg er i dag. Jeg har fulgt min egen vei, og i dag får jeg inspirere andre til å gjøre det samme.

Ingenting slår det å ta ‘action’! Synliggjør det du er god på, på en autentisk måte, og folk vil legge merke til deg og budskapet ditt!

Hvis du ønsker hjelp til å holde foredrag/presentasjoner (eller å komme i gang med det), å forbedre din kommunikasjonsstil eller profesjonelle image og føle deg mer naturlig og komfortabel når du står foran folk, så ta kontakt med meg på abo@totalkommunikasjon.no.

This entry was posted in Suksess. Bookmark the permalink. Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>