Hvem påvirker din suksess?

Alle ønsker vi å oppnå en eller annen form for suksess. Vi har forskjellige kriterier for hva suksess er for oss, og forskjellige behov til forskjellige tider. Når det kommer til det å lykkes i business og karriere, er tankesettet ditt én av nøkkelfaktorene for et best mulig resultat. Tror du på deg selv? Tror du på produktet ditt, tjenesten eller resultatet du leverer? Hvis ikke du har den rette innstillingen og tankesettet, er det vanskelig å skape et vellykket resultat. Utnytt ressursene dine, ferdighetene og kompetansen du har tilgjengelig, og synliggjør for markedet hva du har å tilby, og gjør det med selvtillit.

For å oppnå de beste resultatene må du ha troen på deg selv. Dessverre så har vi “janteloven” da… og den er veldig sterk i vår kultur. “Du skal ikke tro du er noe”, eller “du skal ikke tro du er bedre enn andre”. I USA er saken motsatt, (selv om de har “the tall-poppy syndrome”) der er det “lov” å lykkes! Amerikanerne elsker å være best, de er stolte over seg selv, og idealet er å leve sin amerikanske drøm. Amerikanerne gir ofte komplimenter og liker å peke på hverandres beste sider. Selv om noe av det kan være overfladisk, så har vi kanskje noe å lære?

Vi er selv ansvarlig for hva vi tenker, men de som er nærmest oss kan ofte påvirke hvordan vi tenker. Det handler også om frykten for å skille seg ut ved å “være best” i gjengen eller litt annerledes enn andre. De høyeste og synligste blomstene, blir ofte plukket først. Det kan være vanskelig for mange, spesielt for kvinner, å synliggjøre sin kompetanse eller hva de kan gjøre best, når det krever at du “hever deg” over folk rundt deg. Å skille seg ut i mengden, kan være skremmende og ubehagelig..

Det er viktig å jobbe med det man virkelig trives med i hverdagen, det som er meningsfylt for den enkelte. Hvis du jobber med det du er god på og trives med det, er det mye større muligheter for å oppnå suksess. Når vi gjør det vi er god på, blir det enklere og mer inspirerende å lykkes.

Hvis du omgir deg med mennesker som har lykkes, som har gått veien før deg, så kan det inspirere deg til en mer positiv innstilling, som kan hjelpe deg videre fremover. Det er mye enklere å oppdage hvordan det er å lykkes, enn å forsøke å komme forbi de som kanskje utilsiktet prøver å holde deg tilbake. Vi blir opplært på skolen at alle skal være like, vi skal ikke konkurrere, skille oss ut eller stikke oss frem. Noen av de som gjør det kan bli mobbet, sett ned på og herset med.

Men du gjør deg selv og dine kunder/kontakter en bjørnetjeneste ved å holde deg selv tilbake. Faktisk blir ting mye vanskeligere for deg selv da. Omgi deg med mennesker som allerede har lykkes før deg, som  skaper en positiv holdning og som vil hjelpe deg fremover. Det er en mye enklere oppgave enn å prøve å dytte bak de folkene som ubevisst drar deg ned.

En kjent kvinnelig politiker ga følgende råd: “Skaff deg en god mentor som du kan søke til når du trenger råd eller føler deg usikker.”

Og her er 3 gode råd for å styrke deg på veien fremover:

1, Delta på arrangementer som tiltrekker seg vellykkede forretningskvinner

Du lærer like mye fra deltagerne som fra foredragsholderne når du velger å delta på arrangement som rettes mot de som allerede er vellykkede mennesker. Del synspunktene dine, nettverk, lytt og observer, og foreta deretter en inspirert handling. Nye dører vil åpnes for muligheter du ikke hadde forestilt deg!

2. Avgrens forbindelser med mennesker som begrenser drømmene dine

En av de mest utfordrende erfaringene, er å oppdage at noen av menneskene som er nærmest deg, kan begrense suksessen din gjennom deres egen frykt og mangel på visjon. For å bevare din egen positivitet, må du kanskje skape konkrete grenser rundt deg selv, eller gi slipp på relasjoner som bare skaper negativitet.

3. Delta i et inspirerende nettverk eller mastermindgruppe

Det finnes ikke noe bedre enn en inspirerende og engasjert gruppe av erfarne mennesker. Du blir begeistret, motivert, utfordret og holdt ansvarlig for å sette deg større mål fremover, og du vil bli inspirert av suksessen til andre!

Etterhvert som du gjør nye valg for å komme deg videre i din virksomhet eller business, så husk at alt er en læringssyklus. Når du når nye mål og utvikler deg gjennom å bli inspirert av andre, blir du etter hvert i stand til å dele din erfaring med de som kommer etter deg. Når du forsøker å imøtekomme de du inspirerer basert på et suksessorientert tankegang, så vil de også positivt påvirke andre i sitt liv.

Omgi deg kun med mennesker som løfter deg høyere.” Oprah Winfrey

This entry was posted in Suksess. Bookmark the permalink. Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>