Oppdag din målsettingsstil – Del 1

Marketing Technique - Target MarketJeg har studert og lest om personlig utvikling siden rundt 1980. Underveis har jeg veiledet, kurset og konsultert for næringsdrivende, og hjulpet dem å klargjøre målene sine og få de resultatene de ønsker i karrieren eller virksomheten sin.

Her introduseres 3 elementer som er viktige for å oppnå målene dine, samt hvorfor det er viktig å skrive dem ned. Forhåpentligvis vil dette inspirere deg til å skrive ned DINE mål for 2015!

Det er 3 sentrale elementer i ethvert mål du setter

1. Inspirasjon - du trenger å være inspirert og begeistret over resultatet du får når du oppnår målet ditt, med andre ord, at du føler entusiasme når du tenker på å oppfylle det. Hvis du ikke opplever entusiasme, har du ikke den emosjonelle styrken bak det å oppnå noen av de mest betydningsfulle endringene du faktisk ønsker.
2. Planlegging - så snart målet et satt, så er det nødvendig at du skriver en handlingsplan på hvordan det kan skje. (Kanskje du allerede har en plan inni hodet ditt, som bare venter på å bli avslørt!)
3. Handling – så den eneste måten å realisere målet på, er å iverksette tiltak for å gjennomføre planen.

Hvorfor er det nødvendig med skriftlige mål?
Det er vesentlig at du ikke bare setter et mål, men faktisk skriver det ned. Psykologer studerte en avgangsklasse ved Harvard Universitetet, allerede kremen av studenter siden de gikk på dette prestisjefylte universitet - og fant ut at ved slutten av året, hadde 3 % av dem skrevet mål og en plan for sine prestasjoner videre.

De undersøkte disse studentene hvert 5. år over en 20-års periode, og utrolig nok, på slutten av disse 20 årene, var de 3% mer verdt enn hele resten av klassen kombinert! Penger er ikke det eneste målet på suksess - men de scoret høyere pålykkeskalaen’ også!

Ikke alle personlighetstyper setter mål på samme måte!

Vi har alle forskjellige talenter, evner, ønsker, hva vi liker og ikke liker, og alle disse tingene er reflektert i våre unike personligheter. Denne artikkelen beskriver fire personlighetstypers måter å sette seg mål på, som representerer noen av disse naturlige tendensene. Her skisserer jeg 4 primære “målsettingsstiler”. Så se hvilken karakteriserer deg, og i neste bloggpost gir jeg deg noen strategier for hvordan tilpasse deg og bruke dette i din videre planlegging for 2015.

De fire type er: Iverksetteren, Inspiratoren, Hjelperen og Observatøren. Hver av oss har deler av alle disse typene, men de fleste opplever at en eller to har en tendens til å dominere mer enn de andre.

Iverksetter 2Iverksetteren er svært fokusert og drives av å oppnå. De er resultatfokusert og målrettet. De liker å ta ansvar og hevde seg når de kan. Iverksetteren elsker å takle utfordringer heads-on og er ikke redd for å ta stor risiko for å få det de ønsker. De er naturlige ledere, men blir ofte dominerende og har en tendens til å detaljstyre andre når de blir presset. De kan verdsette resultater fremfor mennesker, og dette kan føre til konflikt.

Iverksettere oppnår suksess på grunn av sin drive, besluttsomhet og ambisjoner. Det er naturlig  for dem å sette seg mål, fordi de liker å gå etter resultater. Mange tradisjonelle gründere og bedriftsledere har en dominans av Iverksetter stil.

• Elsker å sette seg mål
• Foretrekker å ha struktur og trives med å ha en rutine
• Har i det minste en viss oversikt over sin nåværende økonomiske situasjon, vekt osv., kan være perfeksjonist
• Motiveres av å ”ha en plan” og å måle endringer
Oppfatninger:
o Uten mål mangler livet mitt retning
o Den beste måten å løse et problem på er å utvikle en plan på det

Inspirator 2Inspiratoren er en “oppdager”, og har en tendens til å drømme stort, men har ofte problemer med å realisere drømmene sine. De foretrekker å drive med strømmen og gå hvor deres lidenskaper, interesser og nysgjerrighet tar dem. De oppsøker stadig nye eventyr, læringsmuligheter, og erfaringer.

Mangel på fokus og retning kan føre dem til å spre tiden og energien sin over mange ulike interesser, uten å gjøre store fremskritt i noen av dem. De har en tendens til å verdsette tilfredsstillelse fremfor prestasjon. Deres åpne sinn og fleksibilitet tillater dem å se og gripe muligheter, men de kan ha problemer med å gjennomføre og ta full nytte av dem.

Inspiratoren liker å fokusere på det store bildet, men ofte gå seg vill i detaljene på grunn av deres manglende planlegging.

• Misliker å sette seg mål
• Foretrekker å ”gå med strømmen” og leve spontant
• Har ikke oversikt over sin nåværende økonomiske situasjon, vekt eller annen ”statistikk”
• Motiveres av hva som føles godt i øyeblikket, men ikke av å måle endringer
Oppfatninger:
o Hvis jeg setter meg mål, vil jeg føle meg begrenset eller fanget
o Den beste måten å løse et problem på, er å generere flere muligheter

Hjelper 2Hjelperen liker å være rundt mennesker og å hjelpe andre lykkes. De er diplomatiske og “menneskeorienterte” og generelt verdsetter de mennesker mer enn resultater. Hjelperen er god på nettverksbygging og relasjonsbygging. De får tilfredsstillelse fra følelses av tilhørighet, vennskap, fellesskap og betjene andre. De liker ikke å ta stor risiko på egen hånd, men kan gjøre det som en del av en gruppe. De er tålmodige og avslappet, men de trives ikke nødvendigvis med detaljert arbeid.

• Setter seg mål for å tilfredsstille andre og møte deres forventninger
• Deres aktiviteter og tempo gjenspeiler deres partner, foreldre eller andre vesentlige parter
• Kanskje har de oversikt over sin nåværende økonomiske situasjon, vekt eller annen ”statistikk”, kanskje ikke, men vil henvende seg til andre for å få aksept
• Motiveres av andres anerkjennelse, men er ikke i kontakt med sine egne behov
Oppfatninger:
o Hvis jeg setter meg mål og når dem, vil andre ‘like’ meg
o Mine behov er mindre viktige enn de jeg jobber for eller de jeg er i relasjoner med

Observatøren er ‘forskere’, interessert i å få kunnskap, å bli en ekspert i sitt felt og mestre sitt håndverk. De er svært nøyaktige, pålitelige og god med detaljer.

Observatøren liker struktur, orden og kvalitet. De er grundige og Observatør 2liker å planlegge tiden sin i detalj. De gjør ting på ‘den rette måten’ og er opptatt av kvalitet. Paradoksalt nok kan de være fleksibel og mottagelig på enkelte områder, men ekstremt sta i andre sammenhenger.

• Elsker å sette seg mål og lager veldig detaljerte planer
• Foretrekker mye struktur i livet sitt og ønsker at andre følger deres plan – så de kan være gode ledere
• Vet med pinlig nøyaktighet sin nåværende økonomiske situasjon, vekt eller andre “statistikker”
• Motiveres av kontroll og struktur – men ikke av spontanitet, har en tendens til å bli overarbeidet
Oppfatninger:
o Hvis jeg skal sette meg mål, så trenger jeg en fullstendig handlingsplan for at den skal være fullstendig
o Informasjon, kunnskap og planer gir makt

Hvilken type tror du at du er?

I del 2 får du høre om hvilke tilpasningsstrategier du kan bruke for å lykkes med din målsetning. Så sett i gang og skriv ned målene dine til neste gang – jo før jo bedre!

PyntebordHvis du ønsker støtte og veiledning på veien til å nå målene dine i 2015 av en mentor som har vært der du er nå, så la vi ta oss en prat!

Send en epost til abo@totalkommunikasjon.no for en kostnadsfri “Sett deg mål” samtale med Anne Berit Olsvik, foredragsholder, coach og Business Mentor. La oss sikre at dette året blir ditt beste så langt!

Hvis du er klar til å oppnå en mer lønnsom virksomhet og karriere, vil jeg gjerne tilby deg en 30 minutters en-til-en samtale med meg, hvor vi fokuserer på deg og din bedrift, og hva som skal til for at dine drømmer skal gå i oppfyllelse. Selv om denne konsultasjonen er verdt kr 1.200,-,  tilbyr jeg den helt gratis. Det er derfor begrenset med plasser, og reservert for den som har bestemt seg til å utvikle virksomheten/karrieren sin og iverksette tiltak for å bevege seg fremover og få mer fremgang.Vennligst svar på spørsmålene på linken nedenfor, slik at jeg kan forstå hvordan du har forpliktet deg til å utvikle bedriften, for å skape det livet du ønsker. Vi vil ta kontakt med deg og gi deg beskjed hvis en av disse verdifulle konsultasjonene blir din.

Send inn din forespørsel HER

 

Anne Berit i Image Studio - Portrett ansiktBeste hilsener fra
Total Kommunikasjon
Anne Berit

 

 

This entry was posted in Suksess. Bookmark the permalink. Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>