Verdien av å delta på konferanser

* Innhold   * Nettverk  * Kunder  * Klarhet  * Inspirasjon

Hva er målet ditt med å delta på konferanser, og hvilke verdier og resultater ønsker du å sitte igjen med etter et slikt arrangement? For mitt vedkommende, er det viktig å lære noe nytt, få fornyet inspirasjon og et forbedret resultat i min virksomhet og karriere. Erfaringene jeg har fått etter å delta på endel konferanser gjennom årene, har gitt meg noen kriterier jeg legger til grunn når jeg arrangerer mine egne.

For 5 – 6 år siden bestemte jeg meg for at det var på tide å investere i meg selv igjen og delta på noen ‘live’ konferanser. Hadde ikke tatt meg anledning til det på noen år, og følte behov for å få fornyet inspirasjon, lære nye ting og nettverke med folk som selv hadde oppnådd suksess.

Selv om det er inspirerende å være en del av en konferanse, tenkte jeg litt på det å ta meg råd til å investere i noe sånt. Det er tross alt endel hensyn å ta, det er kostnadene for billett, flyreise, hotell, måltider og tid borte fra virksomheten min, og det gjorde meg selvfølgelig litt opptatt av å tenke på om det virkelig ville gi avkastning på investeringen min. Jeg hadde ingen kriterier å bruke for å måle dette, men siden jeg likte foredragsholderne og temaene, så tok jeg sjansen. Det var virkelig en inspirerende og lærerik konferanse, foredragsholderne var fantastiske, tillitsvekkende og engasjerende. Ikke bare tomt prat, men virkelig læring som jeg kunne ta med meg på veien videre. Siden den gang har jeg deltatt på flere, mange av dem svært lærerike.

Min viktigste konferanse hittil, var den jeg meldte meg på i Las Vegas i USA med Ali Brown. Jeg hadde fulgt med henne en stund, hun er en kjent person i USA (spesielt for gründere), er høyt respektert i USA, og har vunnet flere priser for arbeidet sitt. Hun har vært på ”Secret Millionaire” (”Millionær i forkledning”), og tilbyr programmer i business og markedsføringsstrategier, og hjelper fortrinnsvis kvinnelige entreprenører med hvordan få suksess i sin virksomhet. Det var et langt skritt å ta, jeg reiste helt alene, kjente ikke en sjel, og var litt spent på hvordan det hele ville bli. Det gikk over all forventning, og var utrolig inspirerende!

Konferansen var fantastisk lærerik og motiverende (og jeg tenkte at dette er noe jeg må få til i Norge også!) Det var økter med bl.a. hvordan bli mer synlig i markedet, hvordan bygge opp virksomheten din og få mer salg, endring av tankemønster, markedsføring, sosiale medier, tiltrekke deg målgruppen din og det å tenke større. Jeg skrev sider med notater om nye strategier og møtte noen fantastisk inspirerende og positive mennesker, som oppmuntret meg videre. Samt at dagene borte fra virksomheten min, ga meg ny inspirasjon og begeistring i forhold til retningen virksomheten min tok. Ali Brown er i dag min mentor, jeg meldte meg etterhvert på hennes årlige program, ble en del av en “MasterMind” gruppe, og møtte flere kvinner som har støttet og inspirert meg videre.

Endel av arrangementene jeg har deltatt på, har vært skuffende. oftest inspirerende, men Ikke noe særlig innhold. Det fikk meg til å tenke på hvorfor jeg selv går på ‘live’ konferanser og seminarer, og gjorde at jeg ble enda mer bevisst på å gjøre de riktige valgene på hvor jeg brukte pengene og tiden min. Jeg utviklet en oversikt, slik at når jeg til slutt begynte å planlegge mine egne arrangementer, hadde jeg lagt til grunn mine egne erfaringer om hva jeg synes er viktig i forbindelse med en konferanse. Og jeg vil gjerne dele denne oversikten med deg:

* Innhold   * Nettverk  * Kunder  * Klarhet  * Inspirasjon

1. Innhold
Innhold er viktig, det sier seg selv, du kommer dit for å lære noe nytt, å styrke din kompetanse, så du forventer innhold og kvalitet i foredragene. Jeg ønsker å lære noe nytt når jeg deltar på slike arrangement, som jeg kan bruke for å få mer suksess i virksomheten min eller utvikle meg videre på andre måter. Det er godt med et aha-øyeblikk, å få en viktig påminnelse, en realisering eller læring som jeg vet kan brukes på veien videre.  Har foredragsholderne den ekspertisen du ønsker, og kan de lære deg noe du ikke kan, men som du trenger å lære? Har arrangøren et rykte for å holde høy kvalitet på det de leverer, og er opptatt av å levere en givende, lærerik og minneverdig opplevelse? Dette er viktig, fordi dette vil bli reflektert i alle aspekter av arrangementet.

2. Nettverk

Dette er vesentlig, og det å bygge nettverk, er noe vi kvinner har et utviklingspotensiale på. Jeg jobber endel alene, og trives greit med det, men er ganske ekstrovert, og liker godt å være i kontakt med og treffe andre mennesker. Det er inspirerende å være sammen med likesinnede, ha meningsfylte samtaler og få nye innsikter. Det er ikke noe som det å ha personlig kontakt med andre, og vite at vi vil kunne holde kontakten etter et slikt arrangement. Det overgår det du kan oppnå på nettet eller telefonen.Nettverksbygging og personlig kontakt er utrolig viktig, og kan gi deg muligheter til å utvide området du jobber i. Lag en liste over vellykkede mennesker i nisjen din som du ønsker å møte og ferdigheter du ønsker å mestre. Se hvordan dette sammenfaller med en konferanse, slik at du kan sette til side noe av budsjettet ditt for å delta.

3. Kunder
Noen ganger blir disse forbindelsene ganske fort etablert, slik at det utvikler seg en relasjon i forhold til ens virksomhet eller karriere. Vi er jo på forhånd noenlunde på samme bølgelengde, vi har i alle fall en viss felles interesse, fordi vi er på samme arrangement. Det gir deg også muligheten til å synliggjøre deg selv og det du driver med, eller du får anledning til å presentere produktet eller tjenestene dine. Det å få nye kunder eller kontakter, er ikke det primære i å delta på konferanser, men absolutt en flott bonus!

4. Klarhet
Dette er sannsynligvis det viktigste. Jeg ønsker hele tiden å utvikle meg videre og bruke mitt potensiale, og det å få andres meninger og tilbakemeldinger, er uvurderlig. Du får kanskje svar på noe du har fundert på en stund, eller ser ting på en annen måte. Klarhet er knyttet til innholdet, men det er egentlig bruken av innholdet – hva vi gjør med det vi lærer, som er vesentlig her. Hvis vi ikke anvender det vi har lært, er det ikke mye verdt. Jeg forsøker alltid å ta meg en dag etter en konferanse, å bearbeide stoffet jeg har lært. Det er oftest når du sitter for deg selv og bearbeider all informasjonen, at klarheten kommer.

5. Inspirasjon
Å møte inspirerende mennesker på konferanser, hjelper meg å gå utenfor mine egne begrensninger, og se større og flere muligheter. Den klarhet som oppstår i hvordan tilpasse disse mulighetene til min egen virksomhet og livet mitt, forsterker mitt eget engasjement. Kanskje får du nye ideer eller utfordringer til å tenke nytt og utvikle nye strategier for sin egen jobbsituasjon. Entusiasmen som oppstår på slike arrangement, er ofte smittende og oppmuntrer oss til å gå videre med det vi holder på med. Det hjelper deg på veien mot din suksess!

~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~

Tidligere deltager:
“Jeg dro fra konferansen inspirert med nye ideer og nye venner jeg kan samarbeide med i fremtiden. Jeg oppfordrer alle til å ta seg tid i en travel timeplan, til å delta på en konferanse hvert år. Mens foredragene og workshopene alle gir ideer som kan brukes umiddelbart til å forbedre min kompetanse, er det å treffe likesinnede fra hele landet som gjør det så inspirerende og opplevelsen av konferansen så meningsfylt. Hyggelige samtaler mellom øktene kan føre til inspirasjon og/eller samarbeid som ellers ikke ville oppstått. “

Vi jobber nå med utviklingen av konferansen “SUKSESSKVINNEN – For kvinner som kan, vil og tør!” som skal arrangeres 18. og 19. oktober i Ålesund, og håper du finner det interessant å delta! Våre tankemønster er ett av temaene for konferansen, og har stor betydning for vår suksess, da vi lager begrensinger for oss selv og holder oss tilbake fra å bruke potensialet vårt på en best mulig måte. Konferansen skal bidra til ny læring og inspirasjon, som vil styrke din karriere, inntekt og virksomhet, og fremme budskapet ditt på en bedre og tydeligere måte!

Send oss gjerne noen ord om hva du synes er viktig hvis du skal delta på en konferanse!

“Lik” gjerne på vår Facebook fanpage Suksesskvinnen, så får du oppdateringer på arrangementet.

This entry was posted in Suksess. Bookmark the permalink. Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>