Visste du at holdningen din til penger påvirker dine resultater både profesjonelt og privat?

Følelsene våre rundt penger kan være ganske kompliserte. De fleste av oss ønsker å tjene nok penger til å betale regningene våre og opprettholde en viss livsstil. Noen av oss ser på inntekten sin som en synlighet på suksess, og strever for å tjene mer penger. Mange skygger unna temaet penger, og ønsker ikke å erkjenne det faktum at penger kan være en positiv ting i livet vårt.

Uansett hvilket forhold du har til penger, er det viktig å forstå hvordan holdningen din til penger spiller inn, når det gjelder å oppnå suksess i virksomheten eller karrieren din. Faktisk kan tankesettet ditt rundt penger, hjelpe deg å lykkes og gjøre at du lever godt, eller det kan kontinuerlig sabotere anstrengelsene dine til å få en bedre livsstil.

Jeg har vokst opp i et bra hjem. Vi hadde enebolig, bodde i et bra strøk, og min far tjente greit med penger. Jeg lærte likevel ganske så tidlig at skulle jeg ha noe som helst, måtte jeg selv tjene pengene mine, “fordi penger vokser ikke på trær”.

Det er jo forsåvidt en sunn tanke å tidlig måtte lære å ta ansvar for mitt eget forbruk, men jeg trodde vi hadde lite penger. Min far, (som måtte ta ansvaret for å tjene penger til sin familie da hans far døde når han selv var 12 år), var veldig nøysom med penger, og alltid urolig for ikke å ha nok. Vi reiste aldri på ferie, måtte alltid spare, og være forsiktig med penger. Han innstilte hele familien på at vi måtte streve og jobbe veldig hardt for å tjene penger. Det var hans holdning, og den har også påvirket meg. Så mitt tankesett om at det aldri var nok penger, startet i barndommen min. (Også “janteloven” har vært med å påvirke meg sterkt gjennom livet, men det er en annen historie…)

Mange år senere, forsto jeg hvordan mitt trossystem rundt penger oppsto, og har jobbet kontinuerlig for å forandre det (og fortsetter å gjøre det hver dag!). En ressurs som har hjulpet meg å endre mitt tankesett rundt penger, har vært min mentor Kendall Summerhawk, og jeg har tatt til meg hennes mantra “The way you do money, is how you do everything!” (Enkelt oversatt: Måten du håndterer penger på, er måten du gjør alt annet på!)

Penger betyr forskjellige ting for forskjellige mennesker, men for meg representerer penger frihet. Frihet fra bekymringer om jeg kan betale regningene mine, og leve livet på den måten jeg velger å leve. I dag skjønner jeg at jeg har mye å tilby, og at mine talenter er noe jeg skal bruke for å hjelpe andre å oppnå den suksessen de ønsker.

Pengene er sluttresultatet, men fordi jeg nå forstår min verdi og hvordan jeg kan hjelpe andre, fokuserer jeg ikke lenger på mangelen på penger, og penger er ikke lenger en mental sperre for meg. Jeg vet at når jeg hjelper profesjonelle kvinner med å nå sine mål, å styrke deres selvbilde, verdsette sin kompetanse, bruke sine talenter og se sin unike verdi, så vil jeg også lykkes. Og slik er det for deg også når du bruker dine talenter…!

This entry was posted in Suksess. Bookmark the permalink. Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>